Warm Welkom

Warmte en geborgenheid
Baby’s groeien goed door warme aanraking en krijgen meer rust. Ook blijven zij beter op temperatuur.  Warmte is natuurlijk al aanwezig tijdens de zwangerschap. De baby wordt omhuld en beschermd tegen de buitenwereld door de baarmoeder, vliezen en vruchtwater. In die periode is de baby sterk verbonden met zijn moeder. Als het kindje het warme ‘huisje’ heeft verlaten en is geboren, dan is het van groot belang dat de baby bij de moeder op de borst wordt gelegd, waardoor zij de tijd krijgen voor de eerste kennismaking. De baby hoort de bekende hartslag van zijn moeder, ruikt haar geur en voelt haar (lichaams)warmte.

Wensen en aandacht
Een nieuw leven, een bijzonder moment in het gezin. Rust en veiligheid is hierbij belangrijk, zodat de baby, de moeder en het gezin kunnen aarden in de nieuwe situatie. Met persoonlijke aandacht wil ik aansluiten bij de wensen en behoeftes van de moeder en het gezin. Luisteren, er zijn, erkenning geven en werken met warme materialen en omhulling.  Daar wil ik voor zorgen gedurende de kraamweek; een fijn en warm welkom passend bij het gezin, waar met een goed gevoel en tevredenheid op terug gekeken wordt.

Logo Warm Welkom Kraamzorg
Op het logo zijn twee handen te zien. Een hand van de baby en de hand van de kraamverzorgende. Daarachter is een ovale vorm te zien, wat de buik van de moeder uitbeeld. Dit geeft de verbinding tussen de baby, de moeder en de kraamverzorgende in de kraamperiode weer. De ronde vorm symboliseert ook de geborgen/omhullende omgeving van de eerste dagen na de geboorte. De oranje/ gele kleur geeft een gevoel van warmte die ik over wil brengen aan de ouders en de baby. Deze uitstraling vind ik belangrijk, omdat dit voor de baby en de ouders van groot belang is tijdens en na de geboorte.

Neem gerust contact met mij op

Stel je vraag